0

Your Cart

No products in the cart.

Potgrond, substraten, boomschors en gardenblower.

Search
Close this search box.

De juiste voeding voor een ideale start

Planten en zaaien

Gewoonlijk gaat er veel zorg en toewijding naar het aanleggen van een tuin. Daarom dat je bij het planten en zaaien beter meteen de juiste voeding kan voorzien om voor het beste resultaat te gaan. Bij Meeussen hebben we voor elke plant wat wils.

Hoe-graszaad-zaaien-gazon-inzaaien

planten en zaaien

Potgrond

Water en lucht vasthouden

De potgrond uit ons aanbod is samengesteld op maat van je planten. Door deze bijzondere samenstelling zorgt de potgrond voor het vasthouden van lucht en water, zodat planten zich snel en goed kunnen ontwikkelen.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt potgrond vooral gebruikt voor planten die in bakken of potten staan. Let erop om een pot met gaten aan de onderkant te kiezen, zodat overtollig water snel kan wegvloeien.
Plaats een plant eerst in een emmer water vooraleer je hem in een pot met potgrond zet. Zo kan de kluit zich al volzuigen met water en dreigt er niet meteen een tekort.

Potgrond producten voor een snelle en goede groei.

47.00

de juiste voeding, voor het beste resultaat

planten en zaaien

Teelaarde

Ophogen, egaliseren of aanplanten

Wil je graag je tuin ophogen, egaliseren of aanplanten, dan is teelaarde de betere keuze. Deze grond is zwaarder dan potgrond en dus minder geschikt om te gebruiken voor planten in bakken of potten. Teelaarde is zuivere grond afkomstig van Kempische weilanden en bevat geen puin.

Teelaarde producten

17.00
27.00

planten en zaaien

Turf

Zware grond verlichten

Turf heeft de eigenschap om zware gronden makkelijker bewerkbaar te maken, zowel in natte als droge omstandigheden. Het maakt de grond zuurder en vandaar dat zuurminnende planten het meest gebaat zijn bij tuinturf.

Turf zorgt ervoor dat er voldoende zuurstof in de bodem aanwezig is.
Turf houdt water vast, waardoor de bodem minder snel zal uitdrogen.

Turf producten

42.00

planten en zaaien

Graszaad

Voordelig gras aanleggen

Speelpleinen, voetbalterreinen of een strakke grasmat in je achtertuin… Gras kan vele mensen bekoren. Zelf je gras zaaien is nog steeds een stuk goedkoper dan grasmatten aanleggen. En met onze tips hoeft het niet moeilijk te zijn.

Een goede ondergrond zorgt voor het beste eindresultaat. Bekijk ons aanbod grond verbeteren om je bodem perfect voor te bereiden.

De beste tijd om je gras te zaaien is het voor- of het najaar. De bodemtemperatuur moet minimaal 10°C zijn.

Graszaad producten

90.00
×

Bouwverlof

Wij zijn gesloten van 22 juli tot 5 augustus vanwege het bouwverlof. Van 12 juli tot 19 juli zijn we nog geopend van 7:00 tot 15:00 uur voor afhalingen. Tijdens de zomervakantie zijn we ook op zaterdagen gesloten.