0

Your Cart

No products in the cart.

Potgrond, substraten, boomschors en gardenblower.

Search
Close this search box.

Compost of mest zorgen voor een tuin in volle bloei.

Grond verbeteren

De basis voor een bloeiende tuin is een gezonde bodem. Je kan controleren of je moet ingrijpen door na te gaan of er lucht zit in je bodem. Dit wil zeggen dat hij eerder wat kruimelig moet zijn in plaats van compact. Ook de geur van je bodem vertelt veel over de gezondheid. Het beste is een typische bosgeur. Merk je dat je grond droog aanvoelt na een regenachtige periode, dan klopt er iets niet met de waterhuishouding. Bij Meeussen bieden we verschillende oplossingen op maat.

Little plant growing in a fresh soil

grond verbeteren

Meststoffen

Extra voeding

Meststoffen geven extra voedingsstoffen, maar worden pas goed opgenomen wanneer de structuur van je bodem goed zit. Zorg dus eerst voor een luchtige, goed doorlatende bodem.

Onze meststoffen bevatten een hoge concentratie aan organische materialen. Deze werken iets trager, maar blijven wel langer in je bodem.
Wanneer je kunstmest gebruikt, kan je al snel gaan overbemesten en je planten forceren. Bovendien is dit erg belastend voor het milieu. Met onze organische meststoffen loop je dit risico niet: ze dragen bij tot een evenwichtige bodemsamenstelling.

Planten hebben licht, lucht, water en voeding nodig om te groeien.

grond verbeteren

Compost

Verbeterde structuur

Voedingsstoffen worden vastgehouden en leem- en kleigronden zullen vlotter water en lucht doorlaten. Compost stimuleert het bodemleven en zorgt voor een betere structuur van je grond.

Wij kiezen voor plantaardige resten die door micro-organismen op een gecontroleerde manier afgebroken worden.
Compost houdt CO2 vast in de bodem, wat betekent dat er minder CO2 in de atmosfeer zit.
×