0

Your Cart

No products in the cart.

Potgrond, substraten, boomschors en gardenblower.

Search
Close this search box.

Met de juiste ondergrond treden je planten op de voorgrond.

Substraten

Een ander woord voor substraat is ondergrond of onderlaag. Bij Meeussen zijn we ons meer en meer gaan toeleggen op het zoeken naar de perfecte samenstelling van onze substraten. Denk je aan een daktuin, verharding in combinatie met gras of het planten van bomen op verharding? Vertrouw op onze jarenlange expertise en laat je bijstaan met raad en daad.

IMG_4383

substraten

Daktuin of groen dak aanleggen

AALST-DAKTUIN-OLVH-035.jpg
IMG_4375-2.jpg

Project in de kijker

Het ziekenhuis in Aalst hebben we voorzien van een daktuin etc etc.

Minder warmteverlies

Een groendak zorgt voor een extra isolatielaag op je dak, waardoor je minder warmte verliest in de winter. Bijkomend voordeel is dat je je dakbedekking tegen de verschillende weersinvloeden beschermt. En ook het milieu vaart wel bij jouw daktuin: de planten nemen CO2 uit de lucht en bieden een schuilplaats voor bijen en vlinders.

Overleg eerst met je architect of je dakconstructie geschikt is voor het aanleggen van een daktuin. Afhankelijk van jouw keuze kan het gewicht variëren van 40kg/m² tot meer dan 500kg/m².

Bedenk op voorhand of je een intensief of extensief groendak wilt. Een intensief groendak is op basis van bodembedekkers en kruiden, waardoor je meer onderhoud hebt. Bij een extensief groendak worden vooral vetplanten of sedum gebruikt en heb je bijna geen onderhoud.

de planten nemen CO2 uit de lucht en bieden een schuilplaats voor bijen en vlinders

substraten

Groene verharding

Foto-6-06-15-19-13-13.jpg
Foto-6-06-15-19-12-50.jpg

Project in de kijker

In Berchem hebben we de sporen voorzien van een strakke grindgazon.

Natuurlijke uitstraling

Onkruid of groene aanslag kan je moeilijk vermijden bij klinkers. Maar gras is een ideale partner om tussen je verharding aan te leggen en zorgt meteen voor een natuurlijke uitstraling. Dit vraagt uiteraard om een juiste ondergrond.

De beste tijd om je gras tussen verharding te zaaien is het voor- of het najaar. De bodemtemperatuur moet minimaal 10°C zijn.

Kies je substraat op basis van wat je wenst te doen. Dient het als bedding, vulling voor grasdals of wens je verharde groene stroken aan te leggen? Bekijk hieronder ons aanbod.
38.00
48.00

substraten

Bomen

Wijzig het uitzicht

Hoe klein of groot je tuin ook is, een boom aanplanten geeft meteen een meerwaarde. De boom trekt alle aandacht naar zich toe en daardoor kan je andere dingen uit het zicht plaatsen. En vergeet vooral niet dat bomen zorgen voor een gezondere leefomgeving.

Hoe ouder de boom, hoe duurder de aankoopprijs. Zorg daarom meteen voor de beste ondergrond, zodat je jaren kan genieten van een prachtige boom in bloei.
Kies je substraat op basis van de belasting rondom de aangeplante boom. In ons aanbod vind je opties gaande van lichte belasting (bomengrond) tot zware belaste bestrating rondom de boom (bomengranulaat).
52.00
43.00
34.00
×

Bouwverlof

Wij zijn gesloten van 22 juli tot 5 augustus vanwege het bouwverlof. Van 12 juli tot 19 juli zijn we nog geopend van 7:00 tot 15:00 uur voor afhalingen. Tijdens de zomervakantie zijn we ook op zaterdagen gesloten.