0

Your Cart

No products in the cart.

Potgrond, substraten, boomschors en gardenblower.

Search
Close this search box.

3 tips voor een strakke grasmat

Het gras is vaak groener aan de overkant? Niet met deze tips.

1. Zaaien bij juiste temperatuur

Vele periodes zijn geschikt om gras te zaaien, maar er is één belangrijk aandachtspunt: de bodemtemperatuur moet minimum 10°C zijn. Pas dan zal het kiemingsproces van het graszaad beginnen en zal je geleidelijk aan meer en meer groene grassprieten op je grond zien verschijnen. Hoe meet je de bodemtemperatuur? Dat kan met een simpele thermometer, maar let er wel op dat je dit op ongeveer 3 centimeter diepte doet.

2. Water

Wat wil je vermijden tussen je mooie groene gras? Onkruid. Wanneer gras verdort, krijgt onkruid vrij spel. Daarom is het raadzaam om je gazon te besproeien tijdens droge periodes. Dit kan je het beste doen wanneer de zon begint onder te gaan, omdat er dan minder water verdampt en er dus meer door de bodem wordt opgenomen.

3. Regelmatig maaien

Om gras goed te laten groeien, is zonlicht nodig. Lang gras laat minder licht door en is dus niet ideaal. Door regelmatig te maaien, zullen ook fijnere grassprieten de kans krijgen om groot en stevig te worden. Zo krijg je een dichtere grasmat en zal er minder onkruid groeien. Let op dat je het gras niet te kort zet, want dan kan het verbranden. Reken op zo’n 3 centimeter voor siergras en 4 centimeter voor speelgras.

3 tips voor een strakke grasmat

De eerste tip kan je meteen uitvoeren.

Lees

5 voordelen van schors

De eerste tip kan je meteen uitvoeren.

Lees

Wanneer de tuin best bemesten?

De eerste tip kan je meteen uitvoeren.

Lees
×