0

Your Cart

No products in the cart.

Potgrond, substraten, boomschors en gardenblower.

Search
Close this search box.

Wanneer de tuin best bemesten?

Net als mensen hebben planten voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. Evenwicht is belangrijk: niet te veel, niet te weinig. En ook de keuze van je meststoffen kan het risico op overbemesten verkleinen. Wij geven daarom de voorkeur aan meststoffen met een hoge concentratie aan organische materialen in plaats van kunstmatige meststoffen.

Voorjaar
Om je planten een goede start te geven in het groeiseizoen, kan je vaak al vanaf maart starten met het bemesten. Uiteraard moet je steeds rekening houden met de weersomstandigheden. Komt het lenteweer maar traag op gang en duiken de temperaturen nog regelmatig onder het vriespunt? Dan wacht je beter even met meststoffen. Maar van zodra de temperaturen stijgen, kan je bomen, struiken, hagen, gras, borderplanten, rozen, eenjarige planten en je moestuin bemesten.

Zomer
In de zomerperiode herhaal je je rondje bemesten best nog eens een keer. Dit is afhankelijk van de soort meststoffen die je in het voorjaar gekozen hebt. Sommige meststoffen werken een paar maanden, anderen werken een heel groeiseizoen. Kies wel een regenachtige dag uit om te bemesten, zodat de wortels niet verbranden.

Najaar
Om de planten voor te bereiden op hun rustperiode kan je het bemesten best afbouwen. De moestuin en rozen zijn gebaat bij een mulchlaag van compost, terwijl je gras nu wat kalk kan gebruiken. In het najaar moet je je gras niet meer aanzetten tot hard groeien, maar kalk zal er net voor zorgen dat het gras in het voorjaar de meststoffen beter opneemt.

3 tips voor een strakke grasmat

De eerste tip kan je meteen uitvoeren.

Lees

5 voordelen van schors

De eerste tip kan je meteen uitvoeren.

Lees

Wanneer de tuin best bemesten?

De eerste tip kan je meteen uitvoeren.

Lees
×